Onderwijsstraat 15
3581 Beverlo
T. 011 34 42 27
F. 011 34 87 06
info@westakker.be

Nieuws

UPDATE CORONA

VBS WESTAKKER

CORONAVIRUS

29 MAART 2020

 SG Pit.

 

UPDATE 

 

Donderdag 29 maart 2020

 

 

OPVANG TIJDENS DE PAASVAKANTIE.

 

De Nationale Veiligheidsraad heeft de huidige coronamaatregelen voorlopig verlengd tot en met zondag 19 april. Dat is tot het einde van de paasvakantie. Daarna kunnen ze nog met 2 weken verlengd worden, tot en met 03 mei. Over het opschorten van de lessen na de paasvakantie is dus op dit moment nog niets zeker.

Jullie hebben thuis de afgelopen dagen alles op alles gezet om voor opvang voor jullie kinderen te zorgen en het afstandsleren in goede banen te leiden. Bedankt voor zoveel volgehouden inzet in moeilijke tijden! 

Ook tijdens de paasvakantie blijft het algemene principe hetzelfde namelijk dat kinderen en jongeren zo veel mogelijk thuis worden opgevangen. Jullie taak zit er dus nog niet op.

Concreet betekent dit dat opvang ENKEL dient voor gezonde kinderen m.n.:

  • Kinderen van ouders met een beroep in een cruciale sector.
  • Kinderen in een kwetsbare thuissituatie.
  • Kinderen zonder andere opvangmogelijkheid uit het buitengewoon onderwijs met medische en/of sociale zorgnoden.

Tijdens de paasvakantie blijft de school instaan voor de opvang (08u40 uur tot 15u15). De Buitenschoolse opvang De Bengeltjes en De Petteplet,  zorgen voor de voor- & naschoolse opvang. In principe loopt het systeem van de afgelopen 2 weken gewoon verder in de paasvakantie.  Zowel het inschrijven voor schoolopvang, als het inschrijven voor naschoolse opvang blijft van toepassing. Dit kan voor de school telefonisch op het nummer 011/344227 op donderdag 2 april en vrijdag 3 april tussen 8.40 uur en 15.00 uur of via mail op info@westakker.be en dit voor vrijdag 3 april om 15.00 uur.

Hierdoor worden de kinderen opgevangen door personen met wie ze al contact hadden.  Zo blijven de kinderen in dezelfde contactbubbel.

Tijdens de paasvakantie hebben de leerlingen ook effectief vakantie. Ze zullen dan geen alternatieve vormen van leren aangeboden krijgen. De invulling van de vakantieopvang bestaat uit sport en spel, maximaal rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen.

Wij zullen jullie, ook tijdens de paasvakantie, op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het schoolgaan van jullie kind via WEBSITE, FACEBOOK ….

 

 

Zorg goed voor jezelf, je gezin, je naasten.

 

Vriendelijke groet,

Schoolbestuur, directeur en team

Scholengemeenschap Pit.

Katholieke basisscholen Beringen & Lummen